Σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου

Μὲ τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ, σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου μὲ τῖτλο «ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ» εἶναι:

1. Ἡ ἀνάδειξη, διάδοση καὶ προστασία τῶν θέσεων, δογμάτων καὶ τῆς παραδόσεως τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς πίστεως, τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καθὼς καὶ τῶν ὀρθόδοξων ἀγωνιστῶν τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους.

2. Ἡ ἐνημέρωση καὶ εὐαισθητοποίηση τοῦ εὐρέος κοινοῦ γιὰ φλέγοντα θέματα τὰ ὁποῖα σχετίζονται μὲ ἀπόψεις προσώπων μὲ σημαίνοντα ρόλο στὴν πολιτικὴ, θρησκευτικὴ, ἐκπαιδευτικὴ κ.λπ. ζωὴ τοῦ τόπου μας.

3. Ἡ ἀνταλλαγὴ ἀπόψεων καὶ γνώσεων, δίνοντας στὰ μέλη του, καθὼς καὶ σὲ φίλους καὶ γνωστοὺς τοῦ ἱστολογίου, νὰ ἐκφράσουν διάφορα προβλήματα καὶ τοὺς ὅποιους προβληματισμούς τους (σὲ θέματα τῆς πίστεως, τῆς παιδείας, τῆς ἐκκλησίας, τοῦ ἔθνους κ.ἄ.), μὲ ἀπώτερο σκοπὸ τὴν ἐπίλυσή τους μὲ κάθε νόμιμο τρόπο, κυρίως δὲ μὲ τὴν γνωστοποίησή τους στοὺς ἁρμόδιους φορεῖς, ἀρχὲς καὶ ὄργανα τοῦ Δημοσίου, τῶν Δήμων, τῆς Ἐκκλησίας κ.ἄ., καθὼς καὶ σὲ νομικὰ καὶ φυσικὰ πρόσωπα.

4. Ἡ διατήρηση πνευματικῶν δεσμῶν καὶ ἡ προώθηση τῆς μεγαλύτερης δυνατῆς συνεργασίας μεταξὺ τῶν μελῶν σὲ ἕνα σῶμα ἐν Χριστῷ ἑνότητας.

Δράσεις

1. Τακτικὲς καὶ ἔκτακτες συναντήσεις καὶ διαδικτυακὴ, τηλεφωνικὴ κ.λπ. ἐπικοινωνία τῶν μελῶν.

2. Δημοσίευση ἀναρτήσεων/ἄρθρων στὸ διαδίκτυο καθὼς καὶ στὰ ΜΜΕ.

3. Συναντήσεις καὶ διενέργεια συνεντεύξεων μὲ διάφορα πρόσωπα.

4. Ἔκδοση ἔντυπου ὑλικοῦ, πρὸς ἐνημέρωση τοῦ κοινοῦ.

5. Κάθε ἄλλη δράση, προτεινόμενη ἀπὸ τὰ μέλη ἤ ἀπὸ ὅποιον ἐνδιαφέρεται καὶ ἐπικοινωνεῖ μαζί μας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ἱστορική ἀπόφαση καταδικάζει σέ πρόστιμο ἰστοσελίδα ἐφημερίδας γιά χαρακτηρισμούς πού συνιστοῦν διακρίσεις εἰς βάρος τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, Ρουμανία –

Η απόφαση του Συμβουλίου της Ρουμανίας κατά των Διακρίσεων (CNCD) πρόσφατα αναγνώρισε οριστικά το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών της χώρας.


Πέρυσι, το παράρτημα στο Βουκουρέστι της ‘PRO VITA Association’, ενός από τους κύριους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στη Ρουμανία που υπερασπίζονται την ζωή, την οικογένεια και την θρησκευτική ελευθερία, υπέβαλε επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο, καταγγέλλοντας ένα blog post με ημερομηνία 17 Μαΐου 2013 που φιλοξενείται στην διαδικτυακή πλατφόρμα Adevarul.ro που ζημίωνε την εικόνα των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Το άρθρο, που υπέγραφε κάποιος «Alex Dumitriu,» αμφισβητούσε την υποστήριξη που δόθηκε από τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «One of Us», η οποία απαιτούσε την απαγόρευση της δημόσιας χρηματοδότησης για την καταστροφή των εμβρύων κατά τη διάρκεια της έρευνας και των ιατρικών διαδικασιών.

Το blog post περιέγραφε την Ρουμάνικη Ορθόδοξη Εκκλησία ως «μια αντι-ανθρώπινη και εγκληματική οργάνωση κατά της ζωής, σκοπός της οποίας είναι η εξάπλωση του πόνου και της ευτέλειας, ο μυστικισμός και η άγνοια για κέρδος των ανθρώπων της».

Η αιτούσα υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δημιουργούσαν μια ταπεινωτική και εχθρική ατμόσφαιρα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στη Ρουμανία, βλάπτοντας έτσι μια ολόκληρη κοινότητα.

Το Συμβούλιο συμφώνησε ότι οι χαρακτηρισμοί στο άρθρο αναφέρονταν τόσο στους κληρικούς όσο και σε απλούς πιστούς και συνιστούσαν διακρίσεις εις βάρος της χριστιανικής ορθόδοξης κοινότητας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελούσαν διακρίσεις, που θίγουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια προσώπων της ορθόδοξης χριστιανικής ομολογίας.

Το Συμβούλιο αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο ορίζει ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι απόλυτο δικαίωμα στην Ευρώπη, αλλά είναι ένα δικαίωμα που το ακολουθούν καθήκοντα και ευθύνες. Επίσης, στην πλατφόρμα Adevarul.ro επιβλήθηκε πρόστιμο ένα συμβολικό ποσό των 2.000 RON (περίπου 445 ευρώ).

Είναι η πρώτη φορά στη Ρουμανία, που ένας φορέας μέσων ενημέρωσης υποβάλλεται σε κυρώσεις για διακρίσεις κατά των χριστιανών.

Ως φίρμα, η εφημερίδα Adevarul συνέχισε την παράδοση του τίτλου μιας εφημερίδας που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα, αλλά μετά το 1989 ανέλαβε την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό της πρόσφατα εκλιπούσης κομμουνιστικής εφημερίδας SCANTEIA, που ήταν το επίσημο κανάλι προπαγάνδας του Ρουμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σήμερα έχει επίσης αναπτύξει την Adevarul.ro, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα ενημέρωσης στη Ρουμανία.

Στην Adevarul.ro είχε γίνει τελευταία συνήθεια να επιτίθεται στην Ρουμάνικη Ορθόδοξη Εκκλησία, σε σχεδόν καθημερινή συχνότητα, παρουσιάζοντας συνεχώς αρνητικές πτυχές της εκκλησίας και μεροληπτικά άρθρα γνώμης για αυτήν και για τον Χριστιανισμό γενικότερα, μοιάζοντας να έχει κηρύξει έναν ιδεολογικό ανταρτοπόλεμο.

ΚΟ: Εύγε για την απόφαση και ας παραδειγματιστούν οι ημέτεροι.
Πηγή : http://www.lifesitenews.com/    http://redskywarning.blogspot.gr/
http://agiotokos-kappadokia.gr/%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου