Σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου

Μὲ τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ, σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου μὲ τῖτλο «ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ» εἶναι:

1. Ἡ ἀνάδειξη, διάδοση καὶ προστασία τῶν θέσεων, δογμάτων καὶ τῆς παραδόσεως τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς πίστεως, τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καθὼς καὶ τῶν ὀρθόδοξων ἀγωνιστῶν τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους.

2. Ἡ ἐνημέρωση καὶ εὐαισθητοποίηση τοῦ εὐρέος κοινοῦ γιὰ φλέγοντα θέματα τὰ ὁποῖα σχετίζονται μὲ ἀπόψεις προσώπων μὲ σημαίνοντα ρόλο στὴν πολιτικὴ, θρησκευτικὴ, ἐκπαιδευτικὴ κ.λπ. ζωὴ τοῦ τόπου μας.

3. Ἡ ἀνταλλαγὴ ἀπόψεων καὶ γνώσεων, δίνοντας στὰ μέλη του, καθὼς καὶ σὲ φίλους καὶ γνωστοὺς τοῦ ἱστολογίου, νὰ ἐκφράσουν διάφορα προβλήματα καὶ τοὺς ὅποιους προβληματισμούς τους (σὲ θέματα τῆς πίστεως, τῆς παιδείας, τῆς ἐκκλησίας, τοῦ ἔθνους κ.ἄ.), μὲ ἀπώτερο σκοπὸ τὴν ἐπίλυσή τους μὲ κάθε νόμιμο τρόπο, κυρίως δὲ μὲ τὴν γνωστοποίησή τους στοὺς ἁρμόδιους φορεῖς, ἀρχὲς καὶ ὄργανα τοῦ Δημοσίου, τῶν Δήμων, τῆς Ἐκκλησίας κ.ἄ., καθὼς καὶ σὲ νομικὰ καὶ φυσικὰ πρόσωπα.

4. Ἡ διατήρηση πνευματικῶν δεσμῶν καὶ ἡ προώθηση τῆς μεγαλύτερης δυνατῆς συνεργασίας μεταξὺ τῶν μελῶν σὲ ἕνα σῶμα ἐν Χριστῷ ἑνότητας.

Δράσεις

1. Τακτικὲς καὶ ἔκτακτες συναντήσεις καὶ διαδικτυακὴ, τηλεφωνικὴ κ.λπ. ἐπικοινωνία τῶν μελῶν.

2. Δημοσίευση ἀναρτήσεων/ἄρθρων στὸ διαδίκτυο καθὼς καὶ στὰ ΜΜΕ.

3. Συναντήσεις καὶ διενέργεια συνεντεύξεων μὲ διάφορα πρόσωπα.

4. Ἔκδοση ἔντυπου ὑλικοῦ, πρὸς ἐνημέρωση τοῦ κοινοῦ.

5. Κάθε ἄλλη δράση, προτεινόμενη ἀπὸ τὰ μέλη ἤ ἀπὸ ὅποιον ἐνδιαφέρεται καὶ ἐπικοινωνεῖ μαζί μας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΣΕ.ΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

 ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΣΕ.ΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι το. τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, ο οποίος, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να κοσμήσει την πόλη με ισλαμικούς μιναρέδες, μουσουλμανικά νεκροταφεία και από «Νύφη του Θερμαϊκού» να την μετατρέψει σε. «Χανουμάκι του Πασά». Βεβαία δεν ξέρω αν έχει υπόψη του πως οι μουσουλμάνοι απεχθάνονται την καύση των νεκρών την οποία επίσης φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στο καταπληκτικό έργο «αναμόρφωσης» της Θεσσαλονίκης, για το οποίο παίρνει συνεχώς τα μπράβο και τα εύσημα από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τύπο.

Μάλιστα το «θεάρεστο» σχέδιο του προβλέπει πως μαζί με τα αποτεφρωτήρια που θα δώσουν τον τόνο της «πολιτιστικής εξέλιξης» της πόλης, σκοπεύει να ζητήσει να τελείται και... εξόδιος ακολουθία για όσους έχουν κάνει αυτή την επιλογή.
Δεν μένει παρά να το δούμε και αυτό, (άραγε θα υπάρξουν ιερείς που θα τον υπακούσουν ;) και μετά να πάρει το. βραβείο νόμπελ του καλύτερου και πιο πρωτότυπου δημάρχου παγκοσμίως.

Τι ευτυχισμένοι οι κάτοικοι αυτής της πρωτοπόρας πόλης που έχουν ένα φοβερό δήμαρχο, παγκοσμίου αξίας,  που έλυσε όλα τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, τέλειωσε το μετρό, έκανε την υποθαλάσσια, καθάρισε του δρόμους από τα σκουπίδια, έλυσε το ζήτημα του παρκαρίσματος και κυρίως προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα της ανεργίας  και τώρα καμαρώνει ποζάροντας με κάποιους αμφισβητήσιμου φύλου για να στείλει τις πολύ πετυχημένες φωτογραφίες του στο Άγιο Όρος από όπου θα. πάρει περισσότερη ευλογία για το «εξαίρετο» έργο του.

Το θέμα του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής Μητρόπολης, παρά του περί αντίθετου ψηφίσματος των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, παρά τις νομικές ενστάσεις που κρίνει το έργο αυτό αντισυνταγματικό, από τον έγκριτο πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ Νικόπουλο, παρά την ομόφωνη αντίθετη ψήφο του τμήματος Ποιμαντικής της Σχολής, ο περίφημος γνωστός  και μη εξαιρετέος υπουργός Παιδείας, (αλλοίμονο μας!!) εναγκαλιζόμενος με τον επίσης γνωστό και μη εξαιρετέο σκουλαρικοφόρο δήμαρχο, τόνισαν πρόσφατα πως θα προχωρήσει για να δοξάσει την Θεσσαλονίκη μας!!! Έιβαλλαχ!!!

Για αυτούς τους αξιότιμους κυρίους η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ η συμπρωτεύουσα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή του Βυζαντίου, δεν είναι  η αγιωτόκος Θεσσαλονίκη, δεν είναι η πόλη του αγίου Δημητρίου, του Γρηγορίου Παλαμά, δεν υπήρξε ποτέ η χριστιανική  Θεσσαλονίκη που δίδαξε τον χριστιανισμό στους Σλάβους, δεν υπήρξε ποτέ η Θεσσαλονίκη του «Κανλί Κουλέ», (Λευκού Πύργου ), του «Πύργου του Αίματος» που είχε πλημμυρίσει από το αίμα των Ελλήνων μαρτύρων που σφαγιάστηκαν εκεί μέσα κατά την επαναστάτη του 1821.

Σύμφωνα με τους δυο τιμητές το Ισλάμ, ένας υπουργός και ένας δήμαρχος, η Θεσσαλονίκη είναι η. Selanik, είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα των μουσουλμάνων και των Εβραίων. Γι' αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να ιδρυθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και μάλιστα μέσα στην Θεολογική Σχολή. Κάποιες επιστολές διαμαρτυρίας μερικών «γραφικών», όπως τους χαρακτήρισαν, ιεραρχών, που εξέφρασαν αντίθετη γνώμη αντιμετωπίστηκαν με χαμόγελα συγκατάνευσης. Άλλωστε οι «ένδοξοι» δεσποτάδες της Θράκης, όπου υπάρχει, ευημερεί και αυξάνεται το μουσουλμανικό στοιχείο και όπου, προς τιμή της Θράκης, υπάρχει και δρα για την «δόξα» του ελληνισμού το τουρκικό προξενείο, είναι αναφανδόν υπέρ του Τμήματος. Μεθαύριο στην Θεολογική Σχολή θα κτιστεί και ένα ωραίο μουσουλμανικό τέμενος για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι σπουδαστές και γιατί όχι, θα γίνονται και δημόσιες τελετές σε ισλαμικές γιορτές με την παρουσία του αξιότιμου δημάρχου και του υπουργού «Παιδείας».

Μαζί τους και οι αξιότιμοι καθηγητάδες της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που αμείβονται από τον δημόσιο κορβανά, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους που χωρίς να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν κανένα αποφάσισαν την υλοποίηση της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Οι αξιότιμοι αυτοί καθηγητάδες που ψήφησαν υπέρ αυτού του σχεδίου, φαίνεται πως αρέσκονται να προσποιούνται τον κωφάλαλο και τον τυφλό. Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους στην ευρύτερη περιοχή. Δεν βλέπουν τους τζιχαντιστές. Δεν βλέπουμε τις σφαγές των Χριστιανών και όλων των άλλων ανθρώπων, από τους μαχητές του ISIL. Δεν βλέπουν την Ευρώπη που τρέμει από την επιστροφή των «δικών της» τζιχαντιστών που πολεμούν αυτή την στιγμή στην Συρία, το Ιράκ, ή όπου αλλού και κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στις χώρες τους και θα μεταφέρουν εκεί τα «κτυπήματα» τους. Δεν βλέπουν πως αντιδρά το ίδιο το Ισραήλ στην παραμικρή επίθεση που δέχεται από τους εχθρούς του. Δεν αντιλαμβάνονται ότι καθημερινά εισέρχονται ακάλεστοι και ανεξέλεγκτα στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, μεταφερόμενοι από την τουρκική μαφία βάσει του σχεδίου μετατροπής των γηγενών αυτής της ιστορικής χώρας σε μειονότητα.

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Μετέχουν σε συμπροσευχές με παπικούς, γραφούν συγγράμματα για την πατερική θεολογία χωρίς τους Πατέρες της εκκλησίας, προωθούν την μεταπατερική θεολογία, αρέσκονται σε οικουμενιστικά κηρύγματα και στην μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, προωθούν την «πρόοδο» και την ανεξιθρησκία και στο τέλος, εκείνο που επιδιώκουν με ξεχωριστό ζήλο, είναι ότι πρέπει ένα μετατρέψουν την Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, που κάποτε ήταν ομολογιακή αλλά με νόμο καταργήθηκε αυτός ο χαρακτήρας της, σε. Θολογική Σχολή του Ισλάμ. Άφεριμ Ογρετμενλερίμ!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου