Σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου

Μὲ τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ, σκοπὸς τοῦ παρόντος ἱστολογίου μὲ τῖτλο «ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ» εἶναι:

1. Ἡ ἀνάδειξη, διάδοση καὶ προστασία τῶν θέσεων, δογμάτων καὶ τῆς παραδόσεως τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς πίστεως, τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καθὼς καὶ τῶν ὀρθόδοξων ἀγωνιστῶν τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους.

2. Ἡ ἐνημέρωση καὶ εὐαισθητοποίηση τοῦ εὐρέος κοινοῦ γιὰ φλέγοντα θέματα τὰ ὁποῖα σχετίζονται μὲ ἀπόψεις προσώπων μὲ σημαίνοντα ρόλο στὴν πολιτικὴ, θρησκευτικὴ, ἐκπαιδευτικὴ κ.λπ. ζωὴ τοῦ τόπου μας.

3. Ἡ ἀνταλλαγὴ ἀπόψεων καὶ γνώσεων, δίνοντας στὰ μέλη του, καθὼς καὶ σὲ φίλους καὶ γνωστοὺς τοῦ ἱστολογίου, νὰ ἐκφράσουν διάφορα προβλήματα καὶ τοὺς ὅποιους προβληματισμούς τους (σὲ θέματα τῆς πίστεως, τῆς παιδείας, τῆς ἐκκλησίας, τοῦ ἔθνους κ.ἄ.), μὲ ἀπώτερο σκοπὸ τὴν ἐπίλυσή τους μὲ κάθε νόμιμο τρόπο, κυρίως δὲ μὲ τὴν γνωστοποίησή τους στοὺς ἁρμόδιους φορεῖς, ἀρχὲς καὶ ὄργανα τοῦ Δημοσίου, τῶν Δήμων, τῆς Ἐκκλησίας κ.ἄ., καθὼς καὶ σὲ νομικὰ καὶ φυσικὰ πρόσωπα.

4. Ἡ διατήρηση πνευματικῶν δεσμῶν καὶ ἡ προώθηση τῆς μεγαλύτερης δυνατῆς συνεργασίας μεταξὺ τῶν μελῶν σὲ ἕνα σῶμα ἐν Χριστῷ ἑνότητας.

Δράσεις

1. Τακτικὲς καὶ ἔκτακτες συναντήσεις καὶ διαδικτυακὴ, τηλεφωνικὴ κ.λπ. ἐπικοινωνία τῶν μελῶν.

2. Δημοσίευση ἀναρτήσεων/ἄρθρων στὸ διαδίκτυο καθὼς καὶ στὰ ΜΜΕ.

3. Συναντήσεις καὶ διενέργεια συνεντεύξεων μὲ διάφορα πρόσωπα.

4. Ἔκδοση ἔντυπου ὑλικοῦ, πρὸς ἐνημέρωση τοῦ κοινοῦ.

5. Κάθε ἄλλη δράση, προτεινόμενη ἀπὸ τὰ μέλη ἤ ἀπὸ ὅποιον ἐνδιαφέρεται καὶ ἐπικοινωνεῖ μαζί μας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

anthimos-thesalonikis

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


«Κόκκινο πανί» για τους Τούρκους, ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμος, εξ’ αιτίας των δηλώσεων που έγιναν και από τον άμβωνα επισημαίνοντας τον κίνδυνο από την ισλαμική επέλαση στην χώρα μας και από τις προθέσεις του αξιότιμου δήμαρχου να ιδρύσει μουσείο ισλαμικού πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη, καθώς για την μόνιμη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους με άμεση όμως συνέπεια την επίσημη αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας στην πόλη μας.
Αλλά και οι δηλώσεις του Παναγιότατου για τα τουρκικά σήριαλ έχουν προκαλέσει την μήνη των Τούρκων, καθώς, όπως θεωρούν οι «καλοί» μας γείτονες, με αυτά μας… εκπολιτίζουν και μας κάνουν… ψυχολογική θεραπεία στα αντίτουρκικά και αντίισλαμικά κόμπλεξ (!!!), με τα οποία διακατεχόμαστε και θα πρέπει επιτελούς να τα αποβάλουμε!!


Τουρκικό δημοσίευμα (67)

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους πιο βασικούς αρθογράφους της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet, και παλαίμαχος δημοσιογραφος, ο Taha Akyol, κάνει έντονη προσωπική επίθεση κατά του Παναγιότατου τον οποίο χαρακτηρίζει σαν οπισθοδρομικό και ότι καλλιεργεί τα αντιτουρκικά κόμπλεξ του λαού της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα οι δηλώσεις του Παναγιότατου σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου επεσήμανε πως η αυξανόμενη τουριστική προσέλευση των Τούρκων στην Θεσσαλονίκη έχει άλλο σκοπό και ενισχύει τις τουρκικές προθέσεις για ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση των Τούρκων την γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ, (άλλο τουρκικό ψέμα), καθώς και οι δηλώσεις του ότι δεν μπορούμε να ξεπουλιόμαστε για τουριστικούς λόγους, επίσης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Τούρκων.

Ακόμα και οι δηλώσεις του Παναγιότατου για την Κωνσταντινούπολη που στις αρχές του εικοστού αιώνα είχε περί τις 300.000 Έλληνες και σήμερα έχουν απομείνει μόνο περί τις 3.000, επίσης έτυχαν έντονης κριτικής από τα τουρκικά ΜΜΕ. Αλλά και το θέμα της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και οι σχετικές δηλώσεις του Παναγιότατου, δεν έμειναν χωρίς επικριτικά σχόλια από τους Τούρκους. Αυτή την φορά οι «καλοί» μας γείτονες μας παρέδωσαν μαθήματα… θρησκευτικής ελευθερίας την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει σωρεία καταδικών από Διεθνές Δικαστήρια σαν η χώρα με τις πιο μεγάλες παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών, ενώ πολλοί εκπρόσωποι θρησκευτικών μειονοτήτων φοβούνται ακόμα και για την ζωή τους.

Η τουρκική εφημερίδα, καθώς και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο ότι με την προσέλευση των Τούρκων τουριστών με την ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμιού, αναζωογονήθηκε η οικονομική κίνηση της Θεσσαλονίκης, η οποία με την μεγάλη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, (μάλιστα).

Δηλαδή με λίγα λόγια, ήρθαν οι Τούρκοι και μας έδωσαν ψωμί και μας τάισαν γεμίζοντας τα ελληνικά εστιατόρια της πόλης για να μας σώσουν από την οικονομική κρίση που έχει καταστρέψει την οικονομία της Ελλάδας.

Αλλαχού εκμπέρ λοιπόν και.. σωθήκαμε!!!ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου